ریسه شلنگی وایرلس چیست؟
تفاوت بین ریسههای شلنگی ساده و ریسههای شلنگی وایرلس به جزئیاتی خاص اشاره دارد که در زیر آنها را شرح میدهیم. پیشرفت فناوری همواره به منظور تسهیل زندگی افراد و سهولت در استفاده از وسایل مختلف ایجاد شده است. مزایای استفاده از ریسههای وایرلس نسبت به نسخههای قدیمیتر آنها، در ادامه مورد بررسی قرار خواهند گرفت. در بخشهای بعدی این مطلب، به بررسی کاربردها و انواع ریسههای شلنگی وایرلس خواهیم پرداخت. بنابراین، با ما همراه باشید تا شما را با این وسایل روشنایی بهتر آشنا سازیم.
اولین مرحله در آشنایی با مفهوم ریسه وایرلس این است که این ریسهها نور خود را از یک نوار منتشر میکنند. از گذشته تا حالا، ریسه وایرلس به عنوان یک ابزار مؤثر برای نورپردازی در مکانهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. این شامل استفاده در قفسهها، سقف منازل، داخل کنافها، نمای ساختمان، برجها و … میشود.
ریسه وایرلس معمولاً از یک مدار استفاده میکند؛ یک مدار پنج لایه که حداقل دو لایه از آن اختصاص به بیش از ۹۰٪ رشتههای مسی دارد. در ریسه وایرلس، مدار برقی بر اساس اصل گردش جریان بین دو رشته سیم (مثبت و منفی) سمت چپ و راست مدار شکل میگیرد. این دو رشته سیم به دو رشته سیم بعدی متصل شده و از این طریق متر متصل به متر بعدی میشود، تا اتصال به انتهای حلقه (۱۰۰ متر) حاصل شود. در مقابل، در ریسه وایرلس، نیازی به وجود سیمی بین متر اول و دوم نیست و این مدار بدون سیمهای میانی به کار میرود.
تفاوت های ریسه های شلنگی ساده 5730 و ریسه های شلنگی وایرلس2835
در گام ابتدایی، به مقایسهی تفاوتهای ساختاری این دو نوع ریسه میپردازیم. ریسههای ساده یا همان ریسههای سیمی قدیمی دارای دو رشته سیم الومینیومی بودند، که وظیفه انتقال برق در مدار را بر عهده داشتند. این دو رشته سیم الومینیومی در دو طرف مدار گردش پیدا میکردند و توسط دو رشته سیم دیگر به رشتههای سیم آلومینیومی متصل میشدند. ارتباط بین متر اول و دوم نیز توسط این رشتههای سیم ایجاد میشد. اما این ساختار دارای معایبی بود؛ به عنوان مثال، درصد کمی مس در رشتههای آلومینیومی وجود داشته و جریان برقی با قطعیهای مداوم رو به رو بود.
به عوض، در ریسههای وایرلس وضعیت متفاوتی دیده میشود. در این ریسهها، با یک مدار پنج لایهای روبرو هستیم. از این پنج لایه، دو لایه آن را رشتههای مسی با خلوص نزدیک به نود و پنج درصد تشکیل میدادند. انتقال برق در این مدار توسط این دو لایه مس انجام میشود. در مدارهای وایرلس، بین متر اول و دوم هیچ سیمی وجود ندارد. اما حذف سیم در این ساختار با مزایایی همراه است.
پوشش استفاده شده در ریسه های وایرلس
پوشش ریسهها از جمله اجزای حیاتی آنهاست، زیرا اثر مستقیمی بر نوری که از خود منتشر میشود، دارد. به عنوان مثال، ریسهای که دارای روکش با کیفیت پایین است، نور را به شکل کمتری نمایش میدهد، در حالی که ریسهای با روکش استاندارد نور را درخشانتر نشان میدهد. در ساختار پوشش ریسههای وایرلس، از مواد پلیوینیل کلرید استفاده میشود. پلیوینیل کلرید یا PVC در دو نوع شفاف و مات تولید میشود. از PVC مات برای ریسههای وایرلس نئون فلکس استفاده میشود و از مدل شفاف آن برای ریسههای وایرلس شلنگی و نواری بهره میبریم. این پوشش (PVC) انعطافپذیری بسیار بالایی داشته و میتوان آن را به هر شکلی که نیاز دارید درآورد. مزایای دیگر این روکش PVC شامل مقاومت در برابر باد و گرد و خاک است که به شما امکان استفاده بدون مشکل در فضاهای خارجی را میدهد. همچنین، در استفادههای طولانی مدت در فضاهای باز، تابش آفتاب نیز نمیتواند به راحتی باعث خرابی، شکنندگی یا حتی تغییر رنگ ریسهها شود.
حذف سیم از مدار ریسه وایرلس باعث ایجاد چه مزیتی شده است؟
در اولین مرحله، حذف سیم در مدار باعث از بین رفتن خطر سوختن در مدار میشود. معمولاً این خطر از ناحیه پیچش، خمش، یا گردش و عوامل مشابه ناشی میشود. در این حالت، احتمال سوختن در مدار به دلیل عدم اتصال صحیح مدار با رشتههای سیم الومینیومی وجود دارد. با حذف سیم و جلوگیری از تکهتکه شدن مدار، خطر سوختن در مدار به حداقل ممکن کاهش مییابد.
روشنایی ریسه های وایرلس 2835 چه میزان است؟
سطح روشنایی ریسههای وایرلس بسته به مدل و تکنولوژی آنها متغیر است. در ریسههای با تراکم ۱۲۰، شار نوری معمولاً بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ لومن قرار دارد. اما در ریسههای بدون سیم و با تکنولوژی مدرن، این عدد به حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ لومن افزایش مییابد. این نشان میدهد که روشنایی ریسههای بدون سیم حدود دو برابر ریسههای سنتی است. همچنین، مزیت طول عمر بیشتر این ریسهها نسبت به ریسههای سنتی نیز یکی از ویژگیهای مثبت آنهاست.
مزیت ریسه های شلنگی وایرلس
تنظیم شدت نور در سطح مدار دیگر مزیت ریسههای وایرلس را به وضوح نمایان میکند. با استفاده از یک کلید ساده، میتوانید شدت نور را در سطح مدار به راحتی کنترل کنید. این امکان در ریسههای شلنگی وایرلس، که از نسل جدید هستند، وجود دارد و در ریسههای سادهتر قدیمی این امکان وجود نداشت. در ریسههای قدیمی، برای اتصال دو سوزن از یک یکسو کننده استفاده میشد و خطاهای احتمالی باعث اتصال کوتاه در مدار میشدند. اما در ریسههای وایرلس جدید، کیفیت یکسو کنندهها بهبود یافته و ارتباط به راحتی برقرار میشود. بنابراین، سهولت نصب به عنوان یک تفاوت مهم بین ریسههای شلنگی ساده و ریسههای شلنگی وایرلس تلقی میشود.
شار نوری چیست؟و در ریسه های وایرلس چه تاثیری دارد.
شار نوری به میزان انرژی نوری مشخصی اشاره دارد که از یک منبع نور به تمامی جهات تابع میشود. این مفهوم در فیزیک و اندازهگیری نور مورد استفاده قرار میگیرد. شار نوری به واحد لومن (lumen) اندازهگیری میشود.
برای بهترین درک، اگر فکر کنید که یک چراغ در اتاق خود را روشن میکنید، شار نوری نشان دهنده مقدار کل نوری است که از چراغ به تمامی جهات منتشر میشود و نه فقط به یک جهت خاص. این مقدار معمولاً برچسب ظرفیت یا قدرت نوری چراغ را تعیین میکند.
شار نوری نشان دهنده مقدار واقعی نور موجود است و مهمترین عامل در انتخاب چراغها و دستگاههای نوری بر اساس نیازهای محیط است.
اگر بخواهیم به طور ساده شار نوری را توصیف کنیم، معنا آن است که یک وسیله روشنایی چقدر نور به محیط اطراف خود انتقال میدهد. واحد اندازهگیری شار نوری لومن است. در ریسههای نسل قدیم، با استفاده از 120 عدد ال ای دی در یک متر، میتوانستید مقداری بین 300 تا 350 لومن از نور را انتشار دهید. اما در ریسههای شلنگی وایرلس، با همان تعداد ال ای دی، ممکن است تا 700 تا 800 لومن از شار نوری شاهد باشید.
مقاومت ریسه های وایرلس چگونه است؟
یکی از ویژگیهای بارز در بسیاری از رشتههای شلنگی وایرلس، مقاومت آنها در برابر عوامل مختلفی نظیر باد، نور، باران و غیره است که با علامت IP65 شناخته میشوند. این مقاومت به این معناست که این رشتهها میتوانند در مقابل شرایط جوی و عوامل خارجی مختلف تحمل کنند. به همین دلیل میتوانید این رشتهها را بهراحتی در فضاهای خارجی مورد استفاده قرار دهید. بنابراین، اگر امکاناتی مانند کافه یا رستوران دارید، نگرانی از آسیبدیدن این رشتهها نداشته باشید.
You must be logged in to post a comment.